Web

  • Web

    7 БЕЗБЕДНОСНИ СОВЕТИ КАКО ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ВАШИОТ ВЕБ САЈТ

    Дозволете да ви понудиме совети за безбедност на вашиот веб-сајт за и избегнување на хак катастрофи. Можеби вашиот сајт нема некои вредни податоци за да биде пробиен, но веб-сајтовите се компромитирани постојано. Поголемиот дел од нарушувањата на безбедноста на веб-сајтовите немаат цел да ви ги украдат податоците или да ви го уништат сајтот, туку да го искористат вашиот сервер за е-меил спамови или за креирање на привремен веб-сервер со цел поставување нелегални датотеки. Хакирањето редовно се спроведува од страна на автоматизирани скрипти напишани во обид да ги експлоатираат познатите безбедносни проблеми во веб софтверот. Тука се нашите топ 7 совети, за да ви помогнат вашиот сајт да биде безбеден онлајн.

2018 / Kara5