Зошто фејсбук маркетингот е значаен за промоција на вашиот бизнис

 • Digital Marketing

  ЗОШТО ФЕЈСБУК МАРКЕТИНГОТ Е ЗНАЧАЕН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ВАШИОТ БИЗНИС ?

  1. Затоа што Фејсбук e најпопуларниот социјален медиум

  Спроведувањето на маркетинг стратегија без вклучување на најпопуларниот социјален медиум, едноставно нема смисла. Фејсбук е вториот најпопуларен сајт во светот веднаш после Google. Во моментов, на Фејсбук има околу над 1,15 милијарди корисници. Можете ли да замислете за колкав потенцијал станува збор, дури и допрете само до мал дел од тој број? Можете ли да замислите што тоа би му направило на вашиот бизнис? Вие најверојатно сте веќе на Фејсбук и сте се стекнале со добар број на пријатели, следбеници и фанови, а сега замислете, со колку фанови или следбеници може да се здобие вашиот бизнис, само доколку имате солиден маркетинг план.

  2. Затоа што нуди таргетирано рекламирање

  Опциите за таргетирање на Фејсбук се најверојатно еден од најважните причини зошто треба да го рекламирате вашиот бизнис на овој моќен медиум. При вашето рекламирање на Фејсбук можете да наведете возрасна група, полова, работа, образование, интереси и многу повеќе. Со овие опции, располагате со многу моќна алатка. Можете да креирате рекламна кампања која е релевантна за очите на точно одреден ваш целен пазар, стекнувајќи голема корист за вашиот бизнис што е нашата # 1 цел во промоција на вашиот бизнис.

  3. Бидејќи овозможува да се позиционирате на локалнo и глобално ниво

  Во завистност дали вашиот бизнис е фокусиран на глобален или на локалниот пазар, Фејсбук рекламирањето е одличен избор за вас. При креирањето на нова рекламна кампања можете да одберете 1 целна земја или повеќе земји, како и позиционирано реклмирање на точно определен 1 град или повеќе градови. Со тоа, вашата најголема публика (локално) ќе биде онаа која може да ги види вашите реклами и вашиот бизнис. Колку поголема изложеност добива вашата компанија толку повеќе добивате сопствена публика, ваши потенцијални купувачи.

  4. Затоа што Фејсбук ви овозможува да имате лојални клиенти.

  Со Фејсбук имате потенцијал да стигнете до милиони луѓе. Тоа би било одлично доколку можете овие луѓе да ги вклучите во ваши клиенти. Луѓе кои ќе ги искористат предностите на вашите услуги, одново и одново. Тоа се вика имање лојална база на клиенти. Тоа е така затоа што со Фејсбук можете да комуницирате и да комуницирате со вашите клиенти директно на начин овозможувајќи ви да формирате со нив однос градејќи взаемна доверба. Истражувањата покажуваат дека луѓето се со поголема веројатност ги поддржуваат претпријатијата во кои имаат доверба, а вие имате можност да го направите тоа со користење на Фејсбук.

  5. Бидејќи рекламирањето на Фејсбук е релативно евтино

  Споредбено со другите методи на онлајн рекламирање, користење на Фејсбук е релативно евтино. Всушност, можете да почнете со промоција на вашиот производ или услуга на Фејсбук без да потрошите денар. Со Фејсбук, можете да создадете страница за вашиот бизнис бесплатно и да почнете во привлекувањето на ваши фанови/следбеници. Исто така можете да се приклучите на групи и да соработувате со други страници. Доколку сметате дека е време за вашиот Фејсбук маркетинг да го издигнете на повисоко ниво, тогаш е потребно да започнете со платено рекламирање, кое сепак, ќе биде прифатливо и рентабилно, бидејќи со Фејсбук можете да започнете со рекламирање со онолку буџет со колку вие имате замислено и предвидено.

  2.jpg

  6. Бидејќи Фејсбук овозможува најразлични видови на Промоции

  Со Фејсбук, создавате страница каде што можете лесно да комуницирате со вашите фанови. Можете да ја промовирате вашата Веб-страницата, исто така, ви овозможува да изработувате специјални промоции. Можете да ја користите вашата Фејсбук фан страна за едноставни пораки. Доколку лансирате нов производ или услуга, можете да создадете состојба на очекување и возбуда со обезбедување предвремени интересни статуси на вашата Фејсбук страница. Убавината на Фејсбук е тоа што вие не сте ограничени на едноставни текстуални пораки. Можете да објавувате фотографии, па дури и видео клипови за вашиот производ или услуга. Можете дури и да го користите Фејсбук за да објавувате линкови до официјалната веб-страница на вашиот бизнис.

  7. Бидејќи можете да користите најразлични Апликации на вашата Фејсбук страница

  Доколку сте создале Фејсбук страница за вашиот бизнис, тоа не е единственото нешто што може да се направи. Можете да го зачините со инсталирање корисни апликации во зависност од вашите потреби. Можете да инсталирате статички html страници, доколку сакате да покажете или создадете ваши сајт во рамки на вашата Фејсбук страница. YouTube апликацијата за стриминг на ваши видео клипови директно на вашата Фејсбук страница, апликација за е-трговија на која ќе бидат прикажани сите производи од вашиот сајт, дозволувајќи им на вашите фанови да купуваат директно од вашата страница. Апликација за купони, најразлични видови на квизови и наградни игри.

  8. Бидејќи Фејсбук претставува еднаквост

  Еден од најдобрите работи за Фејсбук, кога е рекламирањето во прашање, е тоа што претставува еднакво ниво на полето за рекламирање. Не е важно дали сте една од најбогатите компании или сте само на почеток. Фејсбук маркетингот обезбедува малите компании да имаат еднаква можност во рекламирањето против поголеми компании. Се разбира, видливоста, сепак, ќе зависи од тоа кој буџет сте подготвени да го потрошите за рекламирање. Нашата главна цел во интернет рекламирањето е да се допре до повеќето таргетирани потенцијални клиенти, конвертирајќи ги во високо платежни корисници или клиенти. Со Фејсбук маркетинг се овозможува токму тоа. Доколку сеуште не сте се одлучиле за интернет рекламирање на вашиот бизнис, токму Фејсбук маркетинг е вашиот добар прв чекор. Ваши клиенти ве чекаат на Фејсбук, започнете веднаш!

  3.jpg

2018 / Kara5