7 СОВЕТИ ЗА ФЕЈСБУК МАРКЕТИНГ

 • Digital Marketing

  7 СОВЕТИ ЗА ФЕЈСБУК МАРКЕТИНГ

  Кои Фејсбук постови добиваат најмногу интеракции? Кое е најдоброто време од денот да се објавуваат на Фејсбук бизнис коментари? Кој ден од неделата е најдобар за објавување на коментари? Ова се најчестите прашањата кои редовно ги добиваме од клиентите кои сакаат да започнат со Фејсбук Маркетинг.

  7 Совети за Фејсбук Маркетинг

  Кои типови на постови создаваат најмногу допаѓања, коментари и споделувања. Резултатите може да ве изненадат!

  2.jpg

  1. Фејсбук Постови објавени во периодот од 22 до 23h добиваат 88% повеќе од просекот на интеракции на Фејсбук пост. *
  2. Постовите со Слика добиваат 179% повеќе од просекот на интеракции на Фејсбук пост.
  3. Постовите кои завршуваат со прашање добиваат 162% повеќе од просекот на интеракции на пост.
  4. Видеата се најсподелуваните постови, со 89,5 од просекот на споделувања на Фејсбук. **
  5. Постови објавени во недела се 52,9% повеќе од просекот на интеракции на Фејсбук пост.
  6. Споделување на постови од трета страна добиваат 89,5% помалку интеракции отколку објавување постови директно на Фејсбук
  7. Постови кои водат до содржини со долга форма (2000+ зборови) добиваат 40% повеќе интеракција од поврзување кое води до кратки содржини.
  • Интеракции = лајкови + споделувања

2018 / Kara5